Reacties

Laat een reactie achter

 
 
 
 
 
Je reactie zal op de website te zien zijn.
JoopJoop schreef op 17 april 2018 om 12:19:
Er wordt discussie gevoerd over waarom de ene wel en de ander minder of geen last heeft van geur.

โ€œRuik je dat?โ€ vraagt ze aan mij en ze trekt een walgend gezicht.
โ€œNee,โ€ antwoord ik. Ik haal mijn schouders op.

Al snel kom je erachter dat hetgeen wat jij ruikt niet altijd overeenkomt met wat een ander ruikt. Dit heeft te maken met de geurreceptoren in je neus. Welk signaal er door deze receptoren naar de hersenen wordt gestuurd, is afhankelijk van de genen. Een gen bestaat uit een of meerdere stukjes DNA. Het DNA bestaat uit nucleobasen en codeert voor eiwitten, die op hun beurt zijn opgebouwd uit aminozuren. Een klein verschil in de volgorde van de aminozuren zorgt voor ontelbare variaties, waardoor niemand hetzelfde ruikt als een ander. Vergelijkbaar met kleurenblindheid, rapporteren sommige mensen een andere waarneming van de intensiteit, een onderscheid tussen โ€œwelriekendโ€ en โ€œstinkendโ€ en de geurdrempel (de laagste concentratie van een stof die nog net te ruiken is). De blauwdruk van onze geurperceptie ligt vast in onze genen, maar wordt tijdens ons leven afgesteld door toenemende ervaring en blootstelling aan geuren.
De gevoeligheid van een stof wordt wel uitgedrukt in drempelwaarde. De drempelwaarde is dan die concentratie van een geurstof waarbij de geur door de helft van de mensen wordt waargenomen


De gevoeligheid van een stof wordt wel uitgedrukt in drempelwaarde. De drempelwaarde is dan die concentratie van een geurstof waarbij de geur door de helft van de mensen wordt waargenomen
Mensen kunnen tot een factor honderduizend verschillen in hun gevoeligheid tot een bepaalde stof.

Een andere persoonlijke ervaring is dat mijn zoon een aftershave gebruikt welke ik vind stinken terwijl hij en zijn vriendin dit heerlijk vinden.

Conclusie:
Wat ik ruik hoef jij niet te ruiken. Dat betekent als er een groep mensen vindt dat iets stinkt er maatregelen moeten getroffen worden.

Mvg Joop
JoopJoop schreef op 16 april 2018 om 17:35:
Beste allemaal,

Ik sta volledig achter de reactie van JHV .
Ik woon al 29 jaar aan het begin van de Dreef en heb pas de laatste 4 jaar herhaaldelijk last van de penetrante varkens lucht.
Ik slaap graag met de ramen open maar moet nu herhaaldelijk de ramen sluiten omdat de lucht dusdanig is dat ik het benauwd krijg.
De luchtwasinstallatie apparatuur werkt niet altijd naar behoren denk ik of de capaciteit is onvoldoende.
Ik denk dat een uitbreiding op deze locatie dan ook niet meer kan.

Mvg Joop
JHVJHV schreef op 14 april 2018 om 12:52:
Beste,

In deze discussie moet iedereen zich vooral aan de feiten houden:

Het is een feit dat heel veel bewoners van Leersum wanhopig zijn door de stank en het fijnstof.

Het is ook een feit dat dit gezondheidsklachten met zich mee brengt.

Het aantal mensen dat baat heeft bij de uitbreiding op deze plek is 1 familie.
De balans tussen 1 familie en een hoop narigheid in de wijk is dus zoek.
Het is niet relevant wie het eerst in Leersum woonde. Deze nieuwe uitbreiding is een nieuwe stap.

Deze site is geen aanklacht tegen dat wat er al zat, maar tegen wat er komen gaat.
Het is onmogelijk om op te komen voor deze boer zonder cliches te gebruiken zoals: "hart werken", "zorgen voor je vleesje op je bord", "heerlijke melk", "zorgt goed voor zn familie", "aardige man".

Alleen met ouderwetse cliches kan deze uitbreiding goedgepraat worden.

Er zijn duizenden mensen in Nederland die het moeilijk hebben om geld te verdienen voor hun gezin.
Stel je nou eens voor dat iedereen die per se zijn eigen oude werk wil blijven doen -tot in de eeuwigheid- steeds 20 andere gezinnen mocht lastigvallen met viezigheid en overlast. Dan zou heel Nederland kapot zijn. En dan zou je voor iedereen de "harde werker, werkt voor z'n centen en z'n familie" praatjes kunnen gaan inzetten.

Conclusie: Stop met het lastigvallen van hele wijken simpelweg voor het inkomen van 1 gezin(of voor een paar karbonaadjes die ergens anders ook opgefokt kunnen worden). Of zorg gewoon 100% voor het tegengaan van stank en fijnstof met een slim systeem. Dat laatste is natuurlijk ook prima. Dan hebben we het nergens over.

Groeten JHV
LisLis schreef op 30 maart 2018 om 22:35:
Beste M,

Het is toch wel duidelijke om welke boer het gaat of niet. Raar om hier te gaan beweren dat u geen naam noemt en niemand zwart wil maken. Doet u ook niet persoonlijk. Maar het gaat bestemmingsplan 4-8. Nou dan weet iedereen toch om wie het gaat... Maar ik zal wel dom zijn, ik woon hier pas 39 jaar.
Dan is het toch ook nog eens te begrijpen dat ik de boer in kwestie ken Ja, ons kent ons hier. Maar u kent mij totaal niet. En heeft dus ook geen flauw idee of ik gewoon zomaar voor hem op kom, of omdat dit oprecht mijn mening is.
Als ik het met jullie eens was geweest dan zou ik dat hier ook neergezet hebben. Ik zou ook niet willen dat mensen hier psychische problemen door krijgen. Maar kom op, zo erg is het gewoon niet. En waarom de vraag of ik eerlijk zou willen zijn? U kent mij helemaal niet en al zou u mij van gezicht kennen, dan is het hiermee duidelijk dat u mij nog steeds niet kent! Mijn eerlijke mening is: dat ik het helemaal niet zo erg vind stinken als jullie blijkbaar vinden.
Dat ik "DENK" misschien 2 keer ( misschien wel een keer meer of minder ) wat geroken te hebben... is bij u van geen belang omdat ik het woordje "denk" gebruik. Kan je na gaan als ik het "DENK" gebruik hoe erg dan is geweest....nou nou. Maar dat zal ik wel niet mogen zeggen want dan trap ik op wat hartjes van verdrietige zieltjes.
Wat denk je Nou, dat als ik last heb van enorme stank, ik dat prettig zou vinden? Ik zit ook graag buiten.

En ja voor dit "probleem" wordt zelfs een website gemaakt die tegen de plannen van deze boer zijn. Dat maakt het dan respectloos vind ik als je anoniem gaat reageren. Wees dan zo stoer en zet uw naam eronder. Maar goed, dat is verschil van mening.
Zoals we in dit hele gebeuren verschillen van mening. Prima toch. Maar die mening mogen we allemaal vrij verkondigen. Al snap ik best dat u liever zou hebben dat ik mijn mond zou houden!

Sommige dingen zoals mest met sneeuw dat zou zomaar waar kunnen zijn, daar kan ik niet over oordelen. Niet gezien.
Maar ik geef mijn mening over de stankoverlast en over de bouw van zijn stallen. Waar ik niet op tegen ben.
MM schreef op 26 maart 2018 om 10:34:
Al heel lang geniet ik van heerlijke melk, mais en nog veel meer die boeren ons Decennia lang bieden. Respect voor de boer!! Maar helaas geniet ik niet van de hoeveelheid stank die regelmatig aanwezig is hier in de wijk. Ik ben niet tegen de boer, maar wel tegen de stank. Laten we dat even voorop stellen.
Hier en daar lees ik reacties die te maken hebben met de volgende vraag: wat was er eerder? De kip of het ei?. In het geval van de kip die eerder was zegt dit nog niets over wat het in de loop der jaren heeft achtergelaten of nog gaat achterlaten. Ook de kip heeft behoeftes die veranderen en kan dingen ondernemen die hij vroeger niet deed. Het gaat dus om de hedendaagse afgeworpen vruchten en niet om wie er eerder was.

Daarnaast wil ik reageren op Lis die het volgende aangeeft:

Ook "onze" boer die nog relatief jong is en nog een hele toekomst voor zich heeft, wil nog goed kunnen boeren. Hij zal voor wat hij wil megastallen moet gaan bouwen. Voor varkens en rund (Uitbouwen zoals ik begreep). Die nieuwe stal iig voor de varkens, zal veel voordelen voor de varkens hebben, maar ook voor de medemens in Leersum.

Ik vind het ontzettend knap dat u zo goed op hoogte bent van de potentiรซle uitbreidingen van de boer. Complimenten hiervoor. Maar er is nog wel iets waar u totaal niet van op de hoogte bent of waar u mogelijk niet voor uit wil komen: de hedendaagse stank. Ik heb respect voor boeren maar niet voor de stank. U stoort zich aan het feit dat sommigen anoniem reageren. Dan wil ik u vragen wat belangrijker is: een ziel met gevoelens die last ondervindt met als gevolg een slecht welbevinden door ernstige stank? Of wilt u liever de nuances leggen op het feit dat er geen naam genoteerd staat i.v.m. privรฉredenen? Het gaat om mensen en het feit dat u per se een naam wil zien, is puur uit eigen belang.. Maar maakt dat uw reactie waardevoller? En is uw bericht daarmee ineens serieuzer en socialer, terwijl u tegelijkertijd zegt dat onze reacties overdreven zijn en met woorden strooit als "triest"? Valt dit dan wel serieus te nemen?

Tevens geeft u aan dat alles diervriendelijk en milieubewust moet? Dat zijn voor mij onderwerpen waar men zich sowieso aan dient te houden. Zelfs toen die regels er nog niet waren. Zegt u hiermee dat het dan niet diervriendelijk en milieubewust is geweest? In dit geval doet u de hardwerkende boer hiermee geen plezier.

Tevens geeft u aan dat u aan de rand van Leersum woont ("om de hoek"). Zomers fietst u er dagelijks langs om naar Doorn te fietsen omdat u daar werkt. U denkt dat u hooguit 2 keer wat geroken hebt, u denkt dan: "oh het gaat vast regenen"...

Als u aan de rand van Leersum woont dan moet ik u helaas zeggen dat u over de frequentie van stank niet voldoende op de hoogte bent of hiervoor niet wil uitkomen. Het is ook goed mogelijk dat u geen last hebt van de stank. Ik wil u dus vragen eerlijk te zijn hierin i.p.v. te beweren dat het op 1 hand te tellen is.

U zegt het tevens op de juiste manier: "DENK dat ik hooguit 2 keer wat geroken heb". Met nadruk op "DENK". Gelukkig denken tientallen mensen dat hier in de wijk niet!! WIJ WETEN HET NAMELIJK ZEKER! Het is erg vaak aanwezig en niet sporadisch !

โ€œAlles is slecht onderbouwd en er is naar mijn weten nog niemand serieus met deze man gaan pratenโ€

U zou zich beter moeten laten informeren . De onderbouwingen staan in vele ingediende zienswijzen en ook is er vele malen door meerdere partijen met de boer gesproken. Nogmaals niemand is tegen de boer. Ook wij hebben respect voor de hardwerkende man maar men is bezorgd over de gezondheid en is tegen de stankoverlast.

Overigens geeft u aan dat de boer een aardige man is. Wij hebben nooit gezegd dat hij niet aardig is. Maar het feit dat u hem aardig vindt zegt iets over dat u hem blijkbaar genoeg kent hiervoor. U hebt het recht om voor een bekende op te komen, maar wat dacht u van het belang van zoveel mensen in de wijk.

Ik heb eerder een reactie geplaatst: "ik heb vaak mogen vernemen dat de fanatieke boer zich niet altijd aan de regels houd wat meer stank veroorzaakt. Zoals met mest werken terwijl er sneeuw ligt. Strikt verboden voor de grondwaterkwaliteit. Of stallen die open staan, vaak met mooi weer of in weekenden bij ontbreken van toezicht en handhaving."

Hiermee heb ik nog niet gezegd om welke boer het gaat (er zijn meerderen boeren in Leersum). Ik ga geen boer in het specifiek zwart maken maar ik wil wel een signaal afgeven dat boeren mensen zijn zoals wij en dat zij soms ook fouten kunnen maken. Onmacht is ook mogelijk (kapotte luchtwasser bijvoorbeeld). Maar ook door onmacht kan je regels overtreden (onbewust). Het enige waar buurtbewoners zeker over zijn is de regelmatige stankoverlast waar veel mensen last van ondervinden. Ondanks de aanwezige luchtwassers is vaak nog de geur intens te ruiken. Leg mij dan aub uit? Hoe is het mogelijk dat dit nog heel intens te ruiken is?? We hebben het dan niet over een agrarisch luchtje, maar echte intense stank! Misschien de stallen/ramen heel vaak per ongeluk open gelaten? Ik probeer mee te denken ipv direct een oordeel te geven.

Ik sluit af met een feit waar de meesten het over eens zijn:

Daar waar sprake is van stank ondervinden mensen ernstige last. Dit heeft gevolgen voor het psychisch welbevinden van mensen hier in de wijk. Ik heb dus een droom! Dat is dat de mensen hier vredig en nog jaren mogen samenleven met elkaar. Geluk is de basis van het leven. Hiervoor dienen we rekening te houden met elkaar.
LisLis schreef op 17 maart 2018 om 22:39:
Decennia lang verzorgen boeren al ons natje en ons droogje. De ene met zuivel, de ander met vlees. Vlees waar dagelijks nog erg veel om gevraagd wordt, waar je niet onderuit kan. Tijden veranderen, het boeren is veranderd. En waarom? Omdat de regels veranderd zijn en drastisch ook. Zo drastisch dat de meeste boeren tegenwoordig nog met moeite hun hoofd boven water kunnen houden. Willen ze hun bedrijf nog toekomst geven, dan zal er vaak wat veranderd moeten worden. Want alles moet moderner, efficiรซnter, milieubewust, diervriendelijk en gedigitaliseerd worden. Dit kost de boeren handen vol geld, en vooral heel veel tegenwerking. Want stallen zullen veranderen. Ook "onze" boer die nog relatief jong is en nog een hele toekomst voor zich heeft, wil nog goed kunnen boeren. Hij zal voor wat hij wil megastallen moet gaan bouwen. Voor varkens en rund (Uitbouwen zoals ik begreep). Die nieuwe stal iig voor de varkens, zal veel voordelen voor de varkens hebben, maar ook voor de medemens in Leersum. Die agrarische/varkensluchten die je sporadisch trouwens ruikt in Leersum, zullen dan nog minder worden.
Maar wat een overdreven reacties zie ik hier zeg en soms zelfs nog anoniem ook, hoe triest is dat en ook niet serieus te nemen dan toch. Ik woon ook aan de rand van Leersum en woon echt om de hoek bij "onze" boer vandaan. Zomers fiets ik er dagelijks langs om naar Doorn te fietsen omdat ik daar werk. Denk dat ik hooguit 2 keer wat geroken heb, ik denk dan: "oh he gaat vast regenen, ze hebben gemest", Ook fiets ik zomers geregeld door darthuizen richting Doorn. Nou ik kan je vertellen dat het daar soms heftiger ruikt, je adem stokt ervan. Maar he, ik klaag niet. Het hoort bij boeren en dorpen. Kan je er niet tegen, moet je er zelfs om janken, ga dan aub in de stad wonen zeg. Lekker gezond tussen de uitlaatgassen!

Ben blij dat jullie af en toe wat tegenberichten krijgen. Want er zijn een aantal mensen die ineens enorm de behoefte hebben aan Boertjes pesten. Alles is slecht onderbouwd en er is naar mijn weten nog niemand serieus met deze man gaan praten. Terwijl je gewoon mag aankloppen voor een goed gesprek, het is een aardige kerel. Hij wordt alleen wars van onwaarheden en leugens en dat kan ik heel goed begrijpen! Ga eerst eens bij deze hardwerkende man langs, misschien dat je dan wat meer begrip kan opbrengen.

Wijze mensen proberen iemands gedrag te begrijpen in plaats van het te veroordelen.

Met vriendelijke groet en niet anoniem,

Lis Wulff
PaulPaul schreef op 16 maart 2018 om 20:05:
In de Kaap van 15 maart 2018 staat dat de gemeente een aanvraag voor een omgevingsvergunning heeft ontvangen voor de rotonde Donderberg in Leersum. Het gaat om de aanleg van een bypass voor verkeer vanuit Leersumnaar de A12 (HZ_WABO-18-0503). Levensgevaarlijk voor fietsers en scholieren die dagelijks in de spits deze rotonde moeten oversteken.
Komt er een fietstunnel?
Welke actie kunnen we ondernemen?
MM schreef op 11 maart 2018 om 16:51:
Via een contactpersoon van ODRU is geadviseerd om elke stankmelding op deze website te melden. Hoe meer meldingen des te meer de gemeente onder druk wordt gezet. Het gaat hierbij nier om boertje pesten maar om de welzijn van alle bewoners. Mensen die hier niet wonen kunnen beter niets zeggen. Eerst meemaken dan pas praten. Iemand geeft aan wat wij liever willen? Een agrarisch luchtje of wonen in een winkelend gebied met uitlaatgassen. Ik zou zeggen: doe mij maar de uitlaatgassen omdat ik weet waar ik over praat. De stank is niet te verdragen. Het gaat hierbij niet om "een agrarisch luchtje". Het is een cimbinatie van ernstige varkensgeuren en mest. En inderdaad doe mij maar wonen met uitlaatgassen om mij heen.

Een oproep aan allen om klachten op deze website te plaatsen: http://www.odru.nl/milieuklachten/

Ik ben zelfs bereid om petities te laten tekenen voor de geur.

Daarnaast worden wij onrustig van de nieuwe plannen van de boer. Dit terwijl de huidige problematiek al een drama is. Strategie van de boer? De focus ergens anders op leggen zodat het huidige kan blijven voortbestaan??

Alle mensen die makkelijk praten hebben wil ik uitnodigen voor een bakje koffie om de stank te ervaren. Je kunt niet eens gezellig met je gezin in de tuin zitten. Een agrarisch luchtje is uiteraard te verwachten en respect voor zijn bedrijfsvoering, maar lieve mensen de stank is werkelijk niet te verdragen en veel te vaal aanwezig. Via betrouwbare bronnen heb ik vaak ook mogen vernemen dat de fanatieke boer zich niet altijd aan de regels houd wat meer stank veroorzaakt. Zoals met mest werken terwijl er sneeuw ligt. Strikt verboden voor de grondwater kwaliteit. Of stallen die open staan vaak met mooi weer of in weekenden bij ontbreken van toezicht en handhaving. Ja lieve mensen! Dat is ook de reden waarom het in de weekenden vaak ernstig stinkt. Of na 18.00 stinkt het meestal ook op z'n ergst. Of de luchtwaaiers die niet altijd aanstaan. En dan mag de wijk alle stank opvangen? Een boer versus tientallen mensen die hier last van hebben.
liesjeliesje schreef op 16 december 2017 om 16:38:
Beste comitรฉ, ik heb eens wat zitten spitten op jullie site maar wat ik lees is vooral gemopper (gemekker) over de boeren in het buitengebied. Inderdaad als de wind van een bepaalde kant komt ruikt u de landelijke lucht. Maar gaat u hierover wel eens met de boer zelf in gesprek? Wel berichten plaatsen over boeren die vergunningen aanvragen (gooyerdijk 8a) maar bent u al wel eens met deze boer in gesprek geweest? Wat mij betreft siert u dat meer om samen met de betreffende boeren in gesprek te gaan dan een mopperend bewonerscomitรฉ.. Een beetje wederzijds respect is wel op zijn plek. Tja en geachte Hans, lijkt mij dat u er zelf voor gekozen heeft om te genieten van het buitengebied, daar hoort nu eenmaal agrarische lucht bij. Lijkt mij toch echt wel iets gezonder dan midden in een grote stad uitlaatgassen op te doen. Anders was de boer zelf ook wel continu ziek!
HettyHetty schreef op 11 december 2017 om 23:47:
Hans even een simpele vraag hoor je woont hier 2 jaar zeg je.. wist je niet dat de boerderijen er stonden.. of dacht je die bezorg ik wel even zoveel ellende met de gemeente dat ze wel stoppen met hun boerenbedrijf?
HansHans schreef op 8 december 2017 om 19:01:
Ik woon er nu 2 jaar en de stank is niet uit te houden. Ik heb zelfs samen met mijn vrouw hierom zitten huilen. Het verwoest ons geluk en we hebben er vaak zelfs ruzie over. Elkaar bijvoorbeeld de schuld geven om ons hier te vestigen. "Jij wilde hier wonen", jij vond het huis mooi", ga zo maar door. Beseft een boer wel wat hij een menigte in een wijk kan aandoen in een wijk. Het is echt geen overdrijven maar het stinkt de laatste dagen gigantisch!! Daar waar de mensen genieten van hun tuintje in de zon, zitten de meesten in Leersum binnen om de stank te vermijden! Het is gewoon om te huilen omdat wij ons in de steek gelaten voelen. Niemand die de spijkers op de kop kan slaan. Allemaal intrnethelden die van alles beloven maar verder niets ondernemen. Vooral de faciliterende wethouders die doen alsof zij voor beide partijen het beste willen. Het lijkt erop dat de varkensboeren belangrijker zijn dan de welzijn van een menigte in een wijk. Te gek voor woorden!!
HenkHenk schreef op 8 december 2017 om 18:45:
Wat kunnen mensen toch zeuren, je kan in het bos joggen en die boeren waren er eerder dan menig bewoner aan de nieuwe steeg. Landelijke lucht is gezond en het boerenleven is het mooiste leven wat er is maar omdat er een paar kakkers denken leuk te zijn over boeren die er al meerdere eeuwen zijn lijkt het me verstandiger om op te houden met zeuren over de boeren. En van mij mag die wal weer lekker terug ๐Ÿค™๐Ÿค™
RilanaRilana schreef op 8 december 2017 om 12:54:
Waar gaat dit over zeg??

Sorry maar vind dit allemaal pure onzin
Kom anders wonnen in mijn wijk
1 en al uitlaatdampen en winkelend personeel

Hebben jullie dar liever?
HettyHetty schreef op 7 december 2017 om 11:32:
Ik begrijp werkelijk waar al die ophef niet, jullie zijn hier allemaal komen wonen tegenover een agrarisch bedrijf de boeren doen er alles aan te moderniseren wat dus ook inhoud dat de stank waar iedereen zich zo druk over maakt gereduceerd word.
Ik ben hier komen wonen naast de boerderij van Rik Wesseling en ben blij dat ik de koeien en varkens ruik vooral omdat ik midden uit Hilversum kom, wat denk je van de uitlaatgassen daar en hoor er eigenlijk nooit iemand over.
We willen elke dag vlees en zuivelproducten kunnen gebruiken en ja het is nu eenmaal een feit dat de melk en vlees niet aan de bomen groeien. Maar wat is nu eigenlijk de bedoeling deze boeren nog verder te beperken terwijl ze dat door de regering al genoeg gedaan worden.
Het boerenbedrijf van de fam.Wesseling bestaat al van 1908 en hebben ook niet gevraagd om al die huizen die aan de overkant van hun bedrijf gebouwd zijn, als hun iedere keer maar bezwaar hadden gemaakt tegen vernieuwing dan hadden de huidige bewoners er niet eens kunnen wonen, misschien eens iets om over na te denken.
Ook hier worden er constant maar bezwaren gemaakt, hebben jullie wel eens met die boeren aan tafel gezeten om te kijken wat nu de werkelijk overlast veroorzaakt terwijl hun eigenlijk alleen maar bezig zijn dit zoveel mogelijk in te perken.
Vroeger liepen alle dieren buiten werden de landerijen bemest en iedereen leefde in harmonie met elkaar, nou ik vind dat hier ver te zoeken moet ik zeggen.
Zelfs als je alle bewoners fijne feestdagen wenst kan er nog geen normale reactie vanaf... dus mensen verbeter de wereld en begin bij je zelf zou ik zeggen. En ga eerst eens een gesprek aan met de boeren zodat jullie hun beweegredenen ook eens begrijpen voordat jullie gelijk weer met een oordeel klaar staan.
J. de BoerJ. de Boer schreef op 20 juli 2017 om 13:59:
Ik woon al 27 jaar aan het begin van de Dreef en weet ook dat ik een agrarische omgeving woon en af en toe een luchtje op de koop neem. Helaas is in dit de laatste jaren de varkensmest lucht drastisch toegenomen en nu met deze warme dagen dagelijks te ruiken. Ik ben dan ook tegen verdere uitbreiding van de veestapel.
K. BalintK. Balint schreef op 24 april 2017 om 17:43:
Dank voor het schrijven van dit stuk. De stank is nu al heel erg. Het weerhoudt ons van joggen, en zelfs van buiten zijn, puur omdat je misselijk wordt van de stinkende buitenlucht. Dat zou toch niet mogen.
Ria LaauwenRia Laauwen schreef op 5 maart 2017 om 12:28:
Momenteel rijden er grotere trucs over de Nw. Steeg, maar ook door de Vijverlaan. Om de bocht te maken, moeten ze dan een paar keer achteruit steken om vervolgens over de grasberm de hoek om te kunnen. Zou daar iets aan te doen zijn? Bv door een grens te stellen middels een maximumlengte?
Ria LaauwenRia Laauwen schreef op 5 maart 2017 om 12:22:
Dank voor de link naar de ingekomen stukken. Naast het zeer uitgebreide stuk van het Bewonerscomitรฉ zijn ook de stukken van Provincie, Waterschap en Natuur&Milieu zeer de moeite waard.
Patricia AertsPatricia Aerts schreef op 6 april 2016 om 13:11:
Goed stuk! Ik ondersteun van harte de visie die jullie hierin verwoorden.
wederom grote dank voor jullie inzet en professionaliteit. Ook dat erin wordt meegenomen hoe en wat wij willen en kunnen participeren
hartelijke groet,
Patricia Aerts